Recepty > kuře > drůbeží rizoto
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
150 g dlouhozrnné rýže, 100 g tepelně upraveného drůbežího masa, 3 lístky libečku, kousek bobkového listu, 3 kuličky nového koření, hrstička sušených hub, 2 lžíce oleje, 100 g karotky, majoránka, 30 g sýru eidam, zelená petrželka
Postup přípravy:
Rýži důkladně propláchneme v horké vodě a necháme okapat. Drůbeží maso nakrájíme na kousky. Koření a houby zalijeme vodou, 10 minut povaříme a vývar scedíme na rýži. Osolíme, přidáme maso, olej, karotku, majoránku, popřípadě dolijeme vodou a dusíme doměkka. Hotové drůbeží rizoto servírujeme naběračkou na talíř, kopečky posypeme nastrouhaným sýrem eidam a nadrobno nakrájenou petrželkou.
Další jídla:
Kuře na kari koření.
Játrová omáčka z vepřových jater.
Kuřecí rizoto s kari.
Kuře s nádivkou z rohlíků.
Drůbeží vývar z koster a drobů.
Játra na cibulce dusíme doměkka.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Kuřecí nudličky s rýží z řízků.
Vepřová játra na zázvoru která nakrájíme na nudličky.
Kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy.
Játrová omáčka z kuřecích jater je dobrůtka.
Upečené kuře
Recept, podle kterého připravíme pokrm drůbeží rizoto.