Recepty > kuře > drůbeží řízky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
4 plátky kuřecího nebo krůtího masa, sůl, 8 plátků anglické slaniny, vejce, hladká mouka, strouhanka, olej
Postup přípravy:
Plátky masa z obou stran osolíme a lehce naklepeme. Na každou stranu plátku přitiskneme plátek anglické slaniny a paličkou lehce přiklepneme, aby lépe držel (případně připevníme párátkem), obalíme v trojobalu (vajíčko, mouka, strouhanka) a osmažíme z obou stran na rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.
Další jídla:
Játrové knedlíčky do polévky vkládáme do hotového vývaru.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s brambory.
Kuře na pomerančích podáváme s rýžovými nudlemi.
Játrová omáčka s rýží zalitá mlékem.
Pečené kuře na moravance, kečupu, pivu a masoxu.
Kuře na kari zjemníme smetanou.
Kuřecí řízky v jogurtu a grilovacím koření.
Krůtí rolka se zeleninovou rýží zalitou sladkokyselou zálivkou.
Kuřecí játra na slanině orestujeme.
Naložené vepřové řízky podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou.
Kuřecí játrová paštika kterou vyklepneme a zabalíme do alobalu, aby neokorala.
Drůbeží játrová paštika
Recept, podle kterého je hračka připravit pokrm drůbeží řízky.