Recepty

Recepty > kuře > drůbeží míšenina na lasturách

Drůbeží míšenina na lasturách

Potřebné suroviny:

10 g másla, 20 g hladké mouky, 1/8 l smetany, drůbeží vývar, sůl, muškátový oříšek, 300 g uvařeného vykostěného masa z kuřat nebo slepic, 1 vaječný žloutek, 20 g tvrdého sýra, tuk na vymazání lastur, petrželka na ozdobu

Postup přípravy:

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme a povaříme ji se smetanou a vývarem na hustou omáčku. Okořeníme ji solí a nastrouhaným muškátovým oříškem, doplníme vykostěným, nadrobno nakrájeným masem a zjemníme žloutkem. Rozdělíme do čtyř vymazaných lastur a povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Zapékáme jen asi 15 minut. Podáváme ozdobené petrželkou.

Další jídla:
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Pečená kachna s jablky a dušeným zelím.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Domácí nudle do polévky kladujeme je na suchém místě.
Kuřecí játrová paštika zabalená do alobalu.
Husí játra jako minutka s rýží.
Kuře na kari ochutíme solí.
Francouzská pórková polévka s kostičkami opražené housky.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Studená rajčatová polévka

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla drůbeží míšenina na lasturách přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.