Recepty > kuře > drůbeží maso na česneku a žampionech
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
400 g drůbežího (kuřecího nebo krůtího) masa, 200 g žampionů, 200 ml smetany ke šlehání, 5 stroužů česneku, kmín, mletý pepř, sůl
Postup přípravy:
Očištěné drůbeží maso omyjeme, pokrájíme na nudličky a vložíme do pekáče spolu s na plátky nakrájenými žampiony. Osolíme, okmínujeme, trochu opepříme a přidáme stroužky česneku, které jsme nakrájeli na plátky. Takto přichystané maso se žampiony zalijeme vodou a pečeme v troubě vyhřáté na teplotu 200 °C po dobu přibližně 45 minut. Poté přelijeme smetanou a necháme v troubě ještě asi 15-20 minut dojít. Maso na česneku a žampionech podáváme s vařenou rýží, hranolky nebo vařenými brambory.
Další jídla:
Kuře pečené na zelí podáváme s bramborovými knedlíky.
Houbová polévka se smetanou ozdobená zelenou petrželí.
Kuřecí medailonky s plátky uzeného sýra.
Drůbeží rizoto servírujeme naběračkou na talíř.
Pečená kuřecí stehýnka podáváme obložená cibulkou, rajčaty a přelitá výpekem.
Drůbeží vývar se zavářkou.
Kuře na paprice podáváme s knedlíkem.
Pečená kachna s jablky a zelím přikyselená octem.
Marinovaná vepřová kýta s hranolkami.
Kuře na česneku pečeme přibližně 1 hodinu.
Marinovaná vepřová žebra pečeme za průběžného podlévání.
Drůbeží polévka s droby
Recept, podle kterého je hračka připravit pokrm drůbeží maso na česneku a žampionech.