Recepty > polévky > dršťková polévka z hub
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g hub, sádlo nebo olej, česnek, sůl, mletý pepř, majoránka, mletá sladká paprika, 30 dkg pšeničné hladké mouky
Recept na přípravu:
Houby podusíme na rozehřátém sádle a vložíme do hrnce s vařící vodou. Dochutíme česnekem, solí a pepřem. Na zbytku tuku připravíme jíšku, kterou přidáme do polévky. Okořeníme paprikou a majoránkou a podáváme s pečivem.
Další recepty:
Cibulačka z hovězího vývaru s chlebem.
Bramboračka s houbami a kmínem.
Oukrop s osmaženým chlebem.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Zelňačka s klobásou ke které přidáme cukr.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Babiččina bramboračka do které přidáme rozmačkaný česnek.
Dršťková polévka z václavek k níž vmícháme prolisovaný česnek.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky do kterého vmícháme nasekanou petrželku.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Smetanová česneková polévka s najemno pokrájenou zelenou petrželkou.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Ochutnejte recept dršťková polévka z hub.