Recepty

Recepty > polévky > dršťková polévka v pomalém hrnci

Dršťková polévka v pomalém hrnci

Suroviny potřebné pro přípravu:

Na přípravu dršťkové polévky v pomalém hrnci bude potřeba: 600g předvařených drštěk, 2 stroužky česneku, 1 cibule, 2 lžíce grilovacího koření, 2 lžíce mleté papriky, polovina lžíce majoránky, 3 hrnky vody
+ 4 lžíce hladké mouky a 1,5 hrnku vody na zahuštění

Recept na přípravu:

Drštky propláchneme na cedníku vařící vodou nebo vaříme cca 10 minut a poté vodu slijeme.

Cibuli nakrájíme nadrobno a spolu s ostatními surovinami vložíme do nádoby pomalého hrnce, promícháme a vaříme 3,5 hodiny na high. Poté vmícháme mouku rozkvedlanou s vodou, pokud je potřeba dochutíme a vaříme ještě dalších 30 minut.

Další recepty:
Vaječný svítek můžeme dochutit drobně pokrájenou šunkou.
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Krupicové nočky ozdobíme máslem a ovocem.
Játrové knedlíčky z kuřecích jater chvíli povaříme.
Jahodový piškotový dort zdobíme šlehačkou a jahodami.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které tvarujeme rukou.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné získá chuť přidáním majoránky.
Jemná cibulačka chutná ozdobená pažitkou.
Drůbeží játrová paštika připravená v nádobkách.
Bramborový svítek na talíři přelijeme.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky chutná s bílým pečivem.
Dršťková polévka z ovesných vloček a zeleniny.
Fazolačka s uzeným masem je posypaná pokrájenou pažitkou.
Dršťková polévka z kotrče

Recepty
Motto

Dršťková polévka v pomalém hrnci má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.