Recepty > polévky > drožďové polévkové knedlíčky z kvasnic
Suroviny potřebné pro přípravu:
50 g droždí, 1 lžíce sádla, kousek cibule, petrželka, cca 80 g strouhanky, 1 vejce, asi 2 lžíce mléka, pepř, sůl
Recept na přípravu:
Nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém sádle, přidáme droždí a za stálého míchání je smažíme, až se roztaví a utvoří malé hrudky. Sejmeme je u plotýnky, po vychladnutí vmícháme strouhanku, vejce, rozsekanou petrželku, pepř, sůl a tolik mléka, aby vzniklo středně tuhé těsto. Necháme je chvilku stát, popřípadě přidáme ještě trochu mléka nebo zahustíme strouhankou. Z hmoty vytvoříme malé knedlíčky, které zavaříme do polévky. Vaříme 3-4 minuty podle velikosti knedlíčků.
Další recepty:
Zelňačka z uzených kostí s mlékem.
Strouhání do polévky z těsta.
Játrové knedlíčky do polévky zaváříme.
Česnekový oukrop s chlebem.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Kuřecí srdíčka na smetaně podáváme s rýží.
Hovězí vývar s houbami ozdobíme drobně posekanou petrželkou.
Kroupová polévka s uzeným masem a bramborem.
Kuřecí vývar s domácími nudlemi vaříme, až jsou maso i zelenina měkké.
Drožďové knedlíčky do polévky s cibulí.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Pravý ruský boršč dochutíme octem a solí.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Masové knedlíčky do rajčatové polévky
Drožďové polévkové knedlíčky z kvasnic přináší na talíře svoji chuť.