Recepty > polévky > domácí nudle
Suroviny potřebné pro přípravu:
120 g hrubé mouky, 1 vejce, voda
Recept na přípravu:
Do mouky proseté na vál uděláme důlek, vklepneme do něj vejce a nožem do něj vmícháme od středu mouku. Poté přidáme lžíci vody a vypracujeme tuhé těsto. Rozválíme jej na velmi tenký plát, necháme jej proschnout 10 minut, poté jej obrátíme a zase necháme proschnout. Za 10 minut plát nakrájíme na pruhy široké 3 centimetry, složíme je na sebe (asi v pěti vrstvách) a ostrým tenkým nožem nakrájíme na tenké nudle. Nudle rozložíme na vál v nízké vrstvě a necháme zaschnout, po chvilce polovinu nudlí uvaříme, druhou polovinu necháme dobře usušit a použijeme podruhé.
Další recepty:
Česnekový oukrop s chlebem.
Kroupová polévka s uzeným masem a bramborem.
Polévka z hovězí oháňky ozdobená petrželkou.
Kuřecí vývar s domácími nudlemi vaříme, až jsou maso i zelenina měkké.
Hovězí vývar z morkových kostí nalijeme do talířů a podáváme.
Kuřecí srdíčka na smetaně podáváme s rýží.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Pravý ruský boršč dochutíme octem a solí.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Smetanová celerová polévka s kostičkami osmažené housky.
Zelňačka z uzených kostí s mlékem.
Hovězí vývar s houbami ozdobíme drobně posekanou petrželkou.
Domácí nudle do polévky
Domácí nudle přináší na talíře svoji chuť.