Recepty > polévky > domácí gulášová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g předního masa, 1 střední cibule, 50 g másla, 50 g hladké mouky, 300 g brambor, mletá paprika, česnek, pepř, majoránka, kmín, 1,1 litru vývaru z kostí nebo z masoxu, sůl
Recept na přípravu:
Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme dozlatova na přibližně 40 gramech sádla, přidáme maso pokrájené na drobné kostičky, osmahneme je po všech stranách a pod pokličkou dusíme. Když se maso vysmahne do tuku, osolíme je, podlijeme trochou vývaru a dusíme do poloměkka. Vysmahneme je do tuku, zaprášíme moukou osmažíme, zalijeme zbytkem vývaru, rozmícháme a vaříme, až maso změkne. Ke konci varu přidáme brambory pokrájené na kostičky, kmín, na zbytku sádla zpěněnou papriku, utřený česnek, pepř a dovaříme. Přidáme nadrcenou majoránku, necháme přejít varem a podáváme.
Další recepty:
Pravý ruský boršč dochutíme octem a solí.
Česnekový oukrop s chlebem.
Rychlá gulášová zelňačka zalitá smetanou.
Gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Hovězí vývar s houbami ozdobíme drobně posekanou petrželkou.
Kuřecí vývar s domácími nudlemi vaříme, až jsou maso i zelenina měkké.
Kotlíková gulášová polévka ze všeho, co dama najdeme.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky ze strouhanky.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Zelňačka z uzených kostí s mlékem.
Pórková polévka s vajíčkem ozdobená nadrobno nasekanou petrželkou.
Čínská pikantní polévka
Domácí gulášová polévka přináší na talíře svoji chuť.