Recepty > kuře > debrecinský chlebíček
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
2 kuřecí řízky, 2 debrecinské párky, 4 plátků sýra, 4 plátky šunky, 4 vejce, 2 lžičky škrobu, sůl, mletý černý pepř, 200 g anglické slaniny
Postup přípravy:
Kuřecí řízky podélně rozkrojíme, trochu naklepeme a osolíme. Vymazanou formu na biskupský chlebíček vyložíme anglickou slaninou tak, aby přesahovala přes okraj a poklademe prsními řízky. Zbytky kuřecího masa a šunku nakrájíme nadrobno, 4 plátky sýra nastrouháme na hrubo. Vejce rozšleháme se solí, pepřem a škrobem, vmícháme do nich šunku, sýr a zbylé nakrájené maso. Část směsi nalijeme do formy, vložíme debrecinské párky a zalijeme zbývající směsí. Povrch urovnáme a přes směs dáme přečnívající anglickou slaninu. Takto připravený kuřecí chlebíček vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 160 °C asi 90 minut. Upečený kuřecí chlebíček s párkem necháme asi 10 minut chladnout, poté vylijeme do hrnku šťávu a chlebíček vyklopíme. Podáváme s bramborovou kaší.
Další jídla:
Marinované kuře pečeme, až se vytvoří křupavá kůrčička.
Medová marináda na potírání.
Kuřecí čtvrtky na zelenině pečeme 40 minut.
Hovězí guláš podáváme s chlebem.
Kuře na kari nakrájíme na kostky.
Rajská omáčka z kečupu s těstovinami.
Kuřecí čína s ananasem do které přidáme arašídy.
Debrecínský guláš podáváme s těstovinami.
Pečené kuře na moravance pečeme při 220 °C.
Bramborová pomazánka na chlebíčky ochutíme solí a kořením.
Boloňská omáčka na špagety posypeme strouhaným sýrem.
Biskupský chlebíček z masa
Recept, podle kterého připravíme pokrm debrecinský chlebíček.