Recepty

Recepty > polévky > cuketová polévka s brambory a čedarem

Cuketová polévka s brambory a čedarem

Suroviny potřebné pro přípravu:

250 g brambor oloupaných a nakrájených nahrubo, 500 ml zeleninového vývaru, 500 g menších cuket oloupaných a nakrájených nahrubo, svazek jarní cibulky nakrájené na kolečka, 50 g nastrouhaného čedaru + trocha k podávání, špetka čerstvě strouhaného muškátového oříšku, sůl, mletý pepř

Recept na přípravu:

Brambory dejte do hrnce a zalijte vývarem. Přiveďte k varu a pod pokličkou vařte 5 minut. Přidejte cukety a opět přiklopte a vařte 5 minut. Vsypte jarní cibulku a zase vařte přikryté 5 minut. Vypněte sporák a vmíchejte čedar a muškátový oříšek. Dochuťte solí a pepřem. Podávejte posypanou čedarem a jarní cibulkou.

Další recepty:
Rajčatová polévka s bazalkou a šlehačkou.
Selská bramborová polévka doplňují ji vaječné nočky.
Srbské brambory posypeme strouhaným sýrem.
Italské těstoviny se špenátem dochutíme smetanou.
Selská bramboračka s uzeným masem a zelenou petrželku.
Cuketová polévka s rajčaty kterou rozmixujeme.
Zimní minestrone podáváme s pečivem.
Fazolová čorba kterou okyselíme citronovou šťávou.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Srbská čorba ze zeleniny, masa a brambor.
Cuketová polévka bez smetany ozdobená čerstvým oreganem a sýrem.
Cuketová omáčka na špagety.
Španělská česnečka ke které přidáme osmažené kostičky bagety.
Cuketová polévka s brambory

Recepty
Motto

Cuketová polévka s brambory a čedarem má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.