Recepty > polévky > cuketová krémová polévka s čerstvými bylinkami
Suroviny potřebné pro přípravu:
cuketa, jarní cibulky, masový vývar, brambory, smetana, suché bílé víno, máslo, čerstvá šalvěj, petrželová nať, majoránka, pepř, sůl
Recept na přípravu:
V připraveném hrnci zpěníme máslo, přidáme na kousky pokrájenou cuketu a na tenké plátky pokrájené brambory. Podle chuti osolíme, opepříme a zeleninu mírně osmahneme. Podlijeme masovým vývarem, přiklopíme pokličkou a necháme na mírném ohni asi půl hodiny povařit. Až jsou kousky zeleniny téměř rozvařené, polévku rozmixujeme a přilijeme bílé víno a smetanu. Nakonec do polévky přidáme nadrobno nasekanou šalvěj, pokrájené jarní cibulky, petrželovou nať a majoránku. Ještě malou chvíli povaříme a podáváme.
Další recepty:
Cuketová omáčka posypaná parmezánem.
Cibulová polévka se sýrem strouhaným.
Bramboračka s houbami dochucená drceným kmínem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená.
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou na závěr posypeme koriandrem.
Pohanková polévka se zeleninou a vejcem.
Fazolová čorba se snítkou kopru.
Originální italský recept na Minestrone kterou posypeme sýrem.
Bramboračka na kyselo kterou dochutíme octem.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Citronová bábovka recept
Cuketová krémová polévka s čerstvými bylinkami má své chuťové kouzlo.