Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > čokoládový dortík s polevou ke kávě

Čokoládový dortík s polevou ke kávě

Suroviny potřebné pro přípravu:

Těsto: 200g másla, 200g cukru písek, 200g hladké mouky, 3 celá vejce, 3 lžíce kakaa, trochu vařící vody, 100g čokolády, 1 prášek do pečiva, hrst sekaných lískových oříšků
Poleva: 100g čokolády, 100g cukru, 100g rozpuštěného másla, 4 lžíce mléka

Recept na přípravu:

Utřeme máslo, cukr a vejce, přidáme mouku s práškem do pečiva. Kakao zalijeme vařicí vodou a promícháme na kašičku, přidáme s oříšky a nalámanou čojkoládou k ostatnímu a dobře promícháme. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané dortové formy, upečeme v troubě vyhřáté na teplotu 180°C a hned horké polijeme polevou.

Poleva: ve vodní lázni mícháme a rozpustíme máslo, mléko a cukr, přidáme změklou čokoládu a za stálého míchání spojíme, až se čokoláda rozpustí.

Další recepty:
Kachna na medu s broskvemi.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Pšeničný chléb s kmínem z domácí pekárny připravíme na program klasik.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Ovesné kuličky necháme v chladu ztuhnout.
Ledová káva se zmrzlinou dozdobená šlehačkou a grankem.
Čokoládový dort necháme ztuhnout v lednici.
Sušenky z ovesných vloček bez cukru pečeme dozlatova při střední teplotě.
Chléb z kvásku necháme 4-5 hodin kynout.
Těsto na štrůdl necháme v chladnu odpočinou.
Hraběnčiny řezy s jablky pečeme po dobu 25-30 minut.
Italský chléb focaccia položíme na pečícím papírem vyložený plech.
Hrníčková cuketová buchta s vejci.
Ledová káva recept

Recepty
Motto

Čokoládový dortík s polevou ke kávě vykouzlí v ústech lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.