Recepty > moučníky a dezerty > čokoládový dortík ke kávě
Suroviny potřebné pro přípravu:
100g změklého másla, 100g polohrubé mouky, 100g cukru, 4 vejce (žloutky + sníh), 100g změklé čokolády
marmeláda, čokoládová poleva, šlehačka
Recept na přípravu:
Máslo, cukr a žloutky ušleháme do pěny, přidáme čokoládu, mouku a nakonec lehce vmícháme sníh. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy a pečeme v předehřáté troubě na 170°C. Vychladlé rozkrojíme, potřeme marmeládou, polijeme čokoládovou polevou a před podáváním ozdobíme šlehačkou.
Další recepty:
Sušenky z ovesných vloček bez cukru pečeme dozlatova při střední teplotě.
Chléb z kvásku necháme 4-5 hodin kynout.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Těsto na štrůdl necháme v chladnu odpočinou.
Hraběnčiny řezy s jablky pečeme po dobu 25-30 minut.
Kachna na medu s broskvemi.
Italský chléb focaccia položíme na pečícím papírem vyložený plech.
Ovesné kuličky necháme v chladu ztuhnout.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Hrníčková cuketová buchta s vejci.
Ovocný koláč s tvarohem pečeme asi 30 minut.
Pšeničný chléb s kmínem z domácí pekárny připravíme na program klasik.
Čokoládový dort necháme ztuhnout v lednici.
Ledová káva recept
Čokoládový dortík ke kávě vykouzlí v ústech lahodnou chuť.