Recepty > polévky > čočková polévka z odmočené čočky
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g čočky, 50 g másla, 1 cibule, 15 g hladké mouky, masox, česnek, sůl, majoránka, pepř
Recept na přípravu:
Přebranou čočku několikrát propereme, necháme odmočit vaříme asi 30 minut. Na másle osmahneme cibulku dozlatova, zasypeme moukou, připravíme zásmažku. Vlažnou vodou zásmažku zalijeme a vaříme asi 1 hodinu. Poté přidáme uvařenou čočku, dochutíme majoránkou, masoxem, pepřem, česnekem a solí a ještě krátce povaříme.
Další recepty:
Bramboračka s kroupami které společně s cibulí osmažíme dozlatova.
Bramborový salát s fazolemi bílými.
Česnečka s kroupami předem uvařenými.
Čočková polévka se zeleninou bez nutnosti ohřívání.
Bílá bramboračka do níž přidáme mléko s rozšlehaným žloutkem.
Uzená fazolová polévka z předem namočených fazolí.
Zelňačka s uzeným masem kterou dochutíme podle chuti solí a pepřem.
Polévka z klobásy nakrájené.
Pyré z červené čočky podáváme jako přílohu.
Bílá zelňačka bez masa z pokrájeného zelí.
Krkonošské kyselo podáváme s ve slupce uvařenými brambory.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Řecká čočková polévka
Čočková polévka z odmočené čočky přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.