Recepty

Recepty > zeleninové > čočka

Čočka recept

Potřebné suroviny:

1 hrnek čočky, 3 hrnky studené vody, 1 lžíce másla, 1 malá cibule, 1 lžička hladké mouky, 2-3 lžíce octa, špetka mletého kmínu, sůl

Postup přípravy:

Čočku namočíme do 3 hrnků studené vody přes noc.
Druhý den v té samé vodě dáme s kmínem vařit. Pokud je potřeba, trochu během vaření podlijeme.
Když je čočka měkká, přidáme cibulovou jíšku, ocet a sůl podle chuti a necháme chvilku povařit.
Cibulová jíška: na rozehřátém másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a za stálého míchání si připravíme světlou jíšku. Toto množství stačí na cca 3 porce.

Další jídla:
Zapečený lilek s nivou zapékáme 20 minut.
Těstovinová musaka se strouhaným sýrem.
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Cuketové zelí dusíme.
Lilek na pánvi můžeme přelít dipem.
Brokolice zapečená se sýrem kterou pečeme do zezlátnutí povrchu.
Rýžová kaše ochucená čokoládou.
Pohanková polévka s houbami z vývaru.
Rýžový nákyp s jablky vložíme do trouby a upečeme.
Čočková polévka z červené čočky s rajčaty kterou ozdobíme nakrájeným koriandrem.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Pohanková kaše na slano s mlékem.
Zapečený květák se šunkou zapečeme 15-20 minut.
Recept na plněné papriky s rajskou omáčkou

Recepty
Motto

Čočka pohladí chuťové pohárky.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.