Recepty > polévky > citrónová polévka se šafránem
Suroviny potřebné pro přípravu:
cibule, česnek, olivový olej, citrony, slepičí vývar, kukuřičná krupice, šafrán, zelené papriky, červené papriky, smetana, čerstvá pažitka, pepř, sůl
Recept na přípravu:
Cibuli i česnek oloupeme, nadrobno pokrájíme a necháme zesklovatět na trošce rozpáleného olivového oleje. Přilijeme citrónovou šťávu a vývar, vmícháme kukuřičnou krupici a přidáme šafrán rozpuštěný v trošce horké vody. Vše povaříme zhruba 10 minut na velmi mírném plameni. Papriky omyjeme, očistíme, zbavíme semínek a nakrájíme na tenké nudličky. Osmahneme na olivovém oleji. Do polévky vmícháme smetanu, osolíme a opepříme. Vše propasírujeme přes síto. Nakonec polévku nalijeme do hlubokých talířů a přidáme osmahnuté nudličky papriky. Jednotlivé porce zdobíme nudličkami citronové kůry a sekanou čerstvou pažitkou.
Další recepty:
Chřestová omáčka kterou podlijeme sojovým mlékem.
Cibulová polévka se sýrem strouhaným.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená.
Pohanková polévka se zeleninou a vejcem.
Fazolová čorba se snítkou kopru.
Originální italský recept na Minestrone kterou posypeme sýrem.
Bramboračka na kyselo kterou dochutíme octem.
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou na závěr posypeme koriandrem.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Bramboračka s houbami dochucená drceným kmínem.
Citronová bábovka recept
Citrónová polévka se šafránem má své chuťové kouzlo.