Recepty > z rýže > čínská rýže
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1,5 hrnku asijské lepivé rýže, olej
Postup přípravy:
Rýži proplachujeme studenou vodou tak dlouho, až je voda čirá. Následovně rýži vložíme do hlubokého hrnce 1,75 hrnku studené vody, 1,5 hrnku rýže a lžíci oleje. Nesolíme, přikryjeme a přivedeme na středním plameni k varu. Zamícháme a bez pokličky vaříme za občasného promíchání, až se voda vyvaří. Poté okamžitě stáhneme plamen na minimum a přibližně minutu pod pokličkou takhle hrnec ohříváme dál, odstavíme a necháme pod pokličkou odpočívat ještě minimálne 15 minut. Během této doby získá rýže konzistenci vhodnou ke konzumaci. Zrnka rýže nejsou rozvařená a přesto k sobě mírně lepí, rýže se tak hodí pro konzumaci jídelními hůlkami.
Další recepty:
Rýžová kaše s meruňkami se šťávou.
Kari rizoto s čínskou zeleninou.
Kuře na kari zjemníme smetanou.
Rýžový nákyp je ochucen ovocem.
Rýže pečená v troubě 30-35 minut.
Kuřecí maso na kari podlijeme vývarem ze zeleniny.
Hrnec na vaření rýže v asijském stylu.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Bramborová kaše kterou ušleháme ručním šlehačem.
Čínská polévka dochucená bílým pepřem a solí.
Rýžové nudle s kuřecím masem důkladně promícháme.
Rýžová kaše se zeleninou
Ochutnejte recept čínská rýže.