Recepty > polévky > čínská pórková polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
1,25 litru hovězího nebo kuřecího vývaru, 100-200 g libové vepřové kýty, špetka zázvoru, 1 lžička škrobové moučky (Solamyl), 200 g pórku (bílé části) nebo hlávkového zelí, sůl, špetka cukru, glutamát sodný, 1 lžíce bílého vína
Recept na přípravu:
Vepřovou kýtu pokrájíme přes vlákna na jemné plátky, přidáme sůl, zázvor, cukr, glutamát, víno, promícháme, pak vmícháme půl lžičky škrobové moučky a uložíme na chvilku do chladničky. Očištěný pórek (nebo zelí) nakrájíme rovněž na velmi tenké nudličky. vývar přivedeme k varu, vsypeme zeleninu, povaříme ji na 2 minuty, pak vmícháme masovou směs a vaříme 5-6 minut. Zbylou škrobovou moučku rozmícháme ve lžíci vody, vlijeme do polévky a za stálého míchání ještě minutu povaříme a ined podáváme.
Další recepty:
Česnekový oukrop s chlebem.
Kuřecí srdíčka na smetaně podáváme s rýží.
Gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Hovězí vývar s houbami ozdobíme drobně posekanou petrželkou.
Kuřecí vývar s domácími nudlemi vaříme, až jsou maso i zelenina měkké.
Ovarová polévka s kroupami kterou dochutíme česnekem utřeným se solí.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky ze strouhanky.
Pravý ruský boršč dochutíme octem a solí.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Zelňačka z uzených kostí s mlékem.
Pórková polévka s vajíčkem ozdobená nadrobno nasekanou petrželkou.
Čínská pikantní polévka
Čínská pórková polévka přináší na talíře svoji chuť.