Recepty > polévky > čínská pikantní sladkokyselá polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
kuřecí vývar, libové vepřové maso, bambusové výhonky v konzervě, houby jidášovo ucho, pórek, mrkev, vejce, hladká mouka, sójová omáčka, kukuřičná nebo bramborová moučka, pikantní chilli omáčka, olej, hnědý cukr, bílý pepř, sůl
Recept na přípravu:
Houby namočíme na 20 minut do horké vody. Pak je scedíme a vychladlé je jemně nasekáme. Vepřové maso nakrájíme na menší kostičky, osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou. Očištěný pórek nakrájíme na kolečka a mrkev na drobné kostičky. Scezené a okapané bambusové výhonky pokrájíme na jemné nudličky. Na rozpáleném oleji osmahneme připravené vepřové maso, pak přilijeme horký kuřecí vývar a necháme přejít varem. Přidáme pokrájené houby, pórek, mrkev, bambusové výhonky a na mírném ohni povaříme ještě pět minut. Potom přidáme do polévky dobře rozšlehaná vejce a bez míchání je necháme v polévce ztuhnout. Nakonec přidáme kukuřičnou moučku máčenou v trošce vody spolu se sójovou omáčkou, chilli omáčkou a troškou cukru. Směs vlijeme do polévky a mícháme do zhoustnutí. Podáváme ještě teplé.
Další recepty:
Cibulová polévka se sýrem strouhaným.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Bramboračka na kyselo kterou dochutíme octem.
Fazolová čorba se snítkou kopru.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Čínská slepičí polévka do které přidáme feferonku.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Cuketová omáčka posypaná parmezánem.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem.
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou na závěr posypeme koriandrem.
Originální italský recept na Minestrone kterou posypeme sýrem.
Čínská pikantní polévka
Čínská pikantní sladkokyselá polévka má své chuťové kouzlo.