Recepty

Recepty > polévky > čínská pikantní sladkokyselá polévka

Čínská pikantní sladkokyselá polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

kuřecí vývar, libové vepřové maso, bambusové výhonky v konzervě, houby jidášovo ucho, pórek, mrkev, vejce, hladká mouka, sójová omáčka, kukuřičná nebo bramborová moučka, pikantní chilli omáčka, olej, hnědý cukr, bílý pepř, sůl

Recept na přípravu:

Houby namočíme na 20 minut do horké vody. Pak je scedíme a vychladlé je jemně nasekáme. Vepřové maso nakrájíme na menší kostičky, osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou. Očištěný pórek nakrájíme na kolečka a mrkev na drobné kostičky. Scezené a okapané bambusové výhonky pokrájíme na jemné nudličky. Na rozpáleném oleji osmahneme připravené vepřové maso, pak přilijeme horký kuřecí vývar a necháme přejít varem. Přidáme pokrájené houby, pórek, mrkev, bambusové výhonky a na mírném ohni povaříme ještě pět minut. Potom přidáme do polévky dobře rozšlehaná vejce a bez míchání je necháme v polévce ztuhnout. Nakonec přidáme kukuřičnou moučku máčenou v trošce vody spolu se sójovou omáčkou, chilli omáčkou a troškou cukru. Směs vlijeme do polévky a mícháme do zhoustnutí. Podáváme ještě teplé.

Další recepty:
Cibulová polévka se sýrem strouhaným.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Bramboračka na kyselo kterou dochutíme octem.
Fazolová čorba se snítkou kopru.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Čínská slepičí polévka do které přidáme feferonku.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Cuketová omáčka posypaná parmezánem.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem.
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou na závěr posypeme koriandrem.
Originální italský recept na Minestrone kterou posypeme sýrem.
Čínská pikantní polévka

Recepty
Motto

Čínská pikantní sladkokyselá polévka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.