Recepty

Recepty > polévky > cibulovo-brokolicový krém

Cibulovo-brokolicový krém recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g brokolice, 2-3 velké cibule, plátek másla 2 cm široký, 1 litr vařící vody, 2,5 dl bílého vína, sůl, pepř, krutonky z opečených topinek, 2 lžíce nakrájené nati z lahůdkové cibulky

Recept na přípravu:

Cibuli očistíme, nakrájíme na tenká půlkolečka a vsypeme do hlubšího hrnce na rozehřáté máslo na 4 minuty orestovat. Brokolici opláchneme, rozebereme na růžičky a košťál pokrájíme na větší kousky. Orestovanou cibuli zalijeme vařící vodou, přidáme brokolici a koření a na mírném plameni vaříme 10 minut. Poté přilijeme víno a ještě 5 minut povaříme. Mezitím si osmažíme topinky, které poté nakrájíme na kostičky. Hotovou polévku ponorným mixérem rozmixujeme na krém, dle chuti dokořeníme solí a pepřem, prohřejeme a podáváme s nakrájenou topinkou a posypané cibulkovou natí.

Další recepty:
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Fazolová polévka z bílých fazolí kterou necháme probublávat na mírném ohni.
Česnečka s bramborem který vaříme do změknutí.
Houbová kulajda do níž přidáme najemno nakrájený kopr.
Uzená fazolová polévka s párkem nebo klobásou.
Máslové noky do polévky zavaříme.
Kulajda z hlívy ústřičné.
Krémová chřestová polévka do které přidáme kousky vychlazeného másla.
Koprová omáčka zahuštěná bramborem se ztraceným vejcem.
Žampionový krém dochutíme podle potřeby solí a pepřem.
Hovězí vývar se zeleninou do které zavaříme zavářku.
Smaženice z hlívy ústřičné ke které jako přílohu podáváme pečivo.
Zeleninová polévka s nudlemi posypaná parmezánem.
Cuketa na kari

Recepty
Motto

Ochutnejte recept cibulovo-brokolicový krém.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.