Recepty > polévky > cibulová polévka s toasty
Suroviny potřebné pro přípravu:
cibule, česnek, olej, máslo, hladká mouka, masox, veka, tuk na smažení, muškátový květ, čerstvá pažitka, tvrdý sýr, pepř, sůl
Recept na přípravu:
Nadrobno pokrájenou cibuli necháme dusit na rozehřátém oleji s máslem. Přidáme na tenké plátky nakrájený česnek, nejprve dusíme a pak po odpaření vody smažíme. Zaprášíme hladkou moukou, důkladně promícháme a ještě chvilku opékáme. Pak zalijeme horkou vodou. Přidáme masox a asi 10 minut vaříme. Ochutíme muškátovým květem, pepřem, solí a přidáme drobně posekanou pažitku. Veku nakrájíme na plátky, větší plátky ještě přepůlíme a opečeme na trošce tuku. Polévku před podáváním posypeme strouhaným tvrdým sýrem a vložíme do ní opečené toasty.
Další recepty:
Bramboračka na kyselo kterou dochutíme octem.
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou na závěr posypeme koriandrem.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme smetanu.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Fazolová čorba se snítkou kopru.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Cibulová polévka se sýrem strouhaným.
Bramboračka s houbami dochucená drceným kmínem.
Chřestová omáčka kterou podlijeme sojovým mlékem.
Pohanková polévka se zeleninou a vejcem.
Originální italský recept na Minestrone kterou posypeme sýrem.
Chlebová polévka recept
Cibulová polévka s toasty má své chuťové kouzlo.