Recepty > polévky > cibulačka z červené cibule
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
červená cibule 4-5 červených cibulí, 1 litr zeleninového vývaru, 1 středně velká mrkev, 1,5 dl suchého bílého vína, 1 dl sladké smetany, 75 g másla, 1 lžička třtinového cukru, 1 stroužek česneku, 2 bobkové listy, sůl, mletý černý pepř
Recept na přípravu:
Třetinu másla rozehřejeme ve středně velkém hrnci. Přidáme očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev, kterou lehce orestujte, přidáme cukr a necháme ho trochu zkaramelizovat. Vsypeme oloupanou a na půlkolečka nakrájenou cibuli, promícháme a necháme orestovat. Zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme bobkové listy a prolisovaný česnek. Zalijeme vínem, osolíme a opepříme a vaříme 20-25 minut, až bude mrkev a cibule měkká. Z polévky vyjmeme asi 1/3 cibule s mrkví a dáme stranou. Z polévka odstraníme bobkový list a zbylou polévku rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem. Do krémové polévky vrátíme vařenou cibuli a mrkev a dochutíme zbylým máslem. Zjemníme smetanou a necháme společně prohřát. Podle chuti na závěr dochuťte solí a pepřem. Podáváme se zapečenými sýrovými toustíky.
Další recepty:
Bramborová buchta pečená ve vyhřáté troubě.
Pórková polévka s taveným sýrem nakrájeným na kousky.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky do kterého vmícháme nasekanou petrželku.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Polévka cibulačka se sýrem a utřeným česnekem.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Bramboračka s houbami a kmínem.
Smažená cibule ke kaším.
Boršč s cuketou necháme povařit.
Cibulačka z hovězího vývaru s chlebem.
Zelňačka s uzeným masem na drobné kostičky.
Vepřové medailonky s omáčkou z cibule
Ochutnejte recept cibulačka z červené cibule.