Recepty > polévky > cibulačka se sýrem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g cibule, 20 g másla, sůl, 30 g másla, 30 g hladké mouky, špetka pepře, 60 g strouhaného sýra, 2 žemle, 20 g tuku
Recept na přípravu:
Oloupanou a na plátky nakrájenou cibuli osmahneme na rozehřátém másle. Zalijeme osolenou vodou, rozvaříme a procedíme sítem. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji protlakem z cibule, dosolíme, opepříme. K hotové cibulačce podáváme hrubě nastrouhaný sýr a na tuku osmažené na kostičky pokrájené žemle.
Další recepty:
Francouzská pórková polévka s kousky na kostičky opražené housky.
Boršč s klobásou přelijeme zakysanou smetanou.
Zelňačka s klobásou ke které můžeme přidat cukr.
Kulajda s koprem a vejci přidáme do ní cukr.
Zelňačka s uzeným masem na drobné kostičky.
Rajčatová polévka s cuketou z vývaru.
Červený boršč se zelím a řepou.
Zapečená sekaná s rajčaty a sýrem kterou při podávání nakrájíme na trojúhelníčky.
Francouzská bramboračka kterou 15 minut vaříme.
Rajčatová česnečka s osmaženými kostičkami chleba.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky do kterého vmícháme nasekanou petrželku.
Polévka cibulačka se sýrem
Ochutnejte recept cibulačka se sýrem.