Recepty > polévky > cibulačka s vínem
Suroviny potřebné pro přípravu:
cibule, máslo, bílé víno, zeleninový vývar, čerstvá petrželka, tvrdý sýr, kmín, bílý pepř, sůl
Recept na přípravu:
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. V kastrolu rozehřejeme máslo a kolečka cibule na něm za stálého míchání podusíme, až zesklovatí. Přilijeme bílé víno a zeleninový vývar. Do polévky ještě přidáme kmín a na mírném ohni vaříme asi 15 minut. Dochutíme solí a bílým pepřem. Nakonec přidáme posekanou čerstvou zelenou petrželku. Horkou polévku rozdělíme na talíře a každou porci těsně před podáváním posypeme strouhaným tvrdým sýrem, který se na povrchu lehce roztaví.
Další recepty:
Fazolová čorba se snítkou kopru.
Chřestová omáčka kterou podlijeme sojovým mlékem.
Originální italský recept na Minestrone kterou posypeme sýrem.
Bramboračka na kyselo kterou dochutíme octem.
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou na závěr posypeme koriandrem.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Cibulová polévka se sýrem strouhaným.
Bramboračka s houbami dochucená drceným kmínem.
Pohanková polévka se zeleninou a vejcem.
Chlebová polévka recept
Cibulačka s vínem má své chuťové kouzlo.