Recepty > polévky > chřestový krém z lusků
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
sterilovaný chřest, máslo, hladká mouka, 1 litr mléka, sůl, pepř, muškátový květ, 250 ml šlehačky
Recept na přípravu:
Chřest uvaříme. Z másla a hladké mouky si vytvoříme jíšku, zalijeme vývarem, přilijeme mléko, osolíme, opepříme, přidáme muškátový květ a dáme vařit. Poté přidáme nakrájený chřest a vaříme 10 minut. Nakonec zjemníme chuť šlehačkou a ještě krátce povaříme.
Další recepty:
Mascarpone krém je připraven z italského sýra.
Chřestová omáčka - chřest uvaříme v osolené vodě...
Cibulačka kterou ozdobíme petrželkou.
Krémová žampionová polévka - na plátky nakrájené žampiony osmažíme na másle...
Žampionový krém s mlékem nebo smetanou, které mu dají sametovou chuť.
Koprová kulajda - brambory nakrájíme na kostičky...
Houbová polévka z čerstvých hub.
Houbovka z vývaru a hub.
Sójová sekaná na jejíž přípravu použijeme granulát.
Krémová zelňačka s drceným česnekem.
Krémová polévka z lusků
Ochutnejte recept chřestový krém.