Recepty > polévky > chřestová polévka se smetanou a vínem
Suroviny potřebné pro přípravu:
chřest, cibule, zeleninový vývar, sladká smetana, suché bílé víno, olej, cukr, pepř, sůl
Recept na přípravu:
Chřest očistíme, tvrdé konce odřízneme, nakrájíme ho na menší kousky, omyjeme a osušíme. Na rozpáleném oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme připravený chřest a za občasného míchání dusíme několik minut. Potom chřest zalijeme horkým zeleninovým vývarem, přikryjeme pokličkou a na mírném plameni vaříme do měkka. Část chřestu vyndáme, zbytek rozmixujeme, osolíme, opepříme, zalijeme smetanou, vínem a ještě několik minut povaříme. Poté vrátíme odložený chřest a polévku dochutíme cukrem.
Další recepty:
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme smetanu.
Bramboračka na kyselo kterou dochutíme octem.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Fazolová čorba se snítkou kopru.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Celestýnské nudle do polévky do kterých můžeme vmíchat trochu petrželové natě.
Bramboračka s houbami dochucená drceným kmínem.
Chřestová omáčka kterou podlijeme sojovým mlékem.
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou na závěr posypeme koriandrem.
Pohanková polévka se zeleninou a vejcem.
Originální italský recept na Minestrone kterou posypeme sýrem.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Chlebová polévka recept
Chřestová polévka se smetanou a vínem má své chuťové kouzlo.