Recepty > polévky > chilská studená plévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
meloun nebo mladá tykev, mandle nebo kokos, ocet, olej (nejlépe aromatizovaný pálivý paprikový olej), česnek, plátky ananasu, pepř, sůl
Recept na přípravu:
Česnek nastrouháme, rozetřeme s pepřem, solí, olejem, octem a nastrouhanými mandlemi. Menší melou nebo tykev nakrájíme na větší kousky a podusíme v trošce vody, vychladíme a smícháme s ostatními přísadami. Podáváme s kousky ledu.
Další recepty:
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Celestýnské nudle do polévky do kterých můžeme vmíchat trochu petrželové natě.
Bramboračka na kyselo kterou dochutíme octem.
Bramboračka s houbami dochucená drceným kmínem.
Houbová omáčka k masu chutná s houskovým knedlíkem.
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou na závěr posypeme koriandrem.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Pohanková polévka se zeleninou a vejcem.
Originální italský recept na Minestrone kterou posypeme sýrem.
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme smetanu.
Fazolová čorba se snítkou kopru.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Studená rajčatová polévka
Chilská studená plévka má své chuťové kouzlo.