Recepty > vepřové maso > česnekové kotlety
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
4 vepřové kotlety, česnek, sůl, pepř, mletá sladká paprika, 250 g cibule, olej, kysaná smetana
Postup přípravy:
Vepřové kotlety naklepeme, potřeme z obou stran prolisovaným česnekem a necháme je asi 1/2 hodiny pod pokličkou uležet. Poté je osolíme, opepříme a poprášíme mletou paprikou. Na rozehřátém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kotlety a osmažíme. Hotové kotlety vyjmeme a do výpeku přidáme trochu vody, 2 lžíce kysané smetany, omáčku necháme přejít varem, osolíme ji, opepříme a přidáme mletou papriku.
Jako přílohu podáváme vařené brambory.
Další recepty:
zapečené kotlety s brambory a šlehačkou, kuřecí špízy, vepřové kotlety, špízy z trouby, segedínský guláš, nadívaný vepřový řízek, vepřová bašta s kari omáčkou, zapečené vepřové řízky na česneku, bůček se zelím, domácí klobásy, zapečené brambory s vepřovým masem a houbami, těstoviny s vepřovou směsí, kořeněná vepřová plec, katův šleh, kotlety na zelenině
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.