Recepty > polévky > česneková polévka s vaječnou jíškou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 vejce, 60 g hladké mouky, 60 g másla, 4 stroužky česneku, majoránka, masox, petrželka, sůl, vegeta
Recept na přípravu:
Z másla a mouky připravíme zlatavou jíšku, do které po odstavení z ohně vmícháme vejce. Poté dále zahříváme a mícháme tak dlouho, až se vytvoří malé hrudky. Zalijeme litrem a půl vody, přidáme masox, majoránku, vegetu a povaříme. Nakonec přidáme pokrájenou petrželku a prolisovaný česnek.
Další recepty:
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky do kterého vmícháme nasekanou petrželku.
Cibulačka z hovězího vývaru s chlebem.
Bramboračka s houbami a kmínem.
Oukrop s osmaženým chlebem.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Česnekové kuře s nádivkou má pikantní chuť.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Babiččina bramboračka do které přidáme rozmačkaný česnek.
Dršťková polévka z václavek k níž vmícháme prolisovaný česnek.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Smetanová česneková polévka s najemno pokrájenou zelenou petrželkou.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Ochutnejte recept česneková polévka s vaječnou jíškou.