Recepty > omáčky > česneková omáčka ke steaku
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 malá cibule, 8-10 stroužků česneku, olej, 2 lžíce hladké mouky, trochu mléka, sůl
Jak připravit tento recept:
Na rozpáleném oleji osmahneme najemno pokrájenou cibulku a 3 rozmačkané stroužky česneku (musí zůstat světlé), přisypeme mouku a za stálého míchání si připravíme světlou jíšku. Jíšku zalijeme studenou vodou, důkladně promícháme, osolíme a povaříme 15 minut. Poté si dáme stranou 3 stroužky česneku a zbytek prolisujeme do omáčky. Přilijeme trochu mléka a ještě chvíli povaříme. Do hotové omáčky vmícháme odložený prolisovaný česnek, podle chuti dosolíme a již nevaříme.
Česnekovou omáčku podáváme ke steaku.
Další recepty:
Koprová omáčka se smetanou.
Boloňské špagety s mletým masem posypané strouhaným sýrem.
Borůvkový žahour k přelití lívanců.
Česnečka se sýrem a šunkou zjemněná lžíčkou másla.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Španělská česneková polévka s kostičkami osmažené veky.
Houbové karbanátky se slaninou smažíme dozlatova v rozehřátém oleji.
Houbová polévka se smetanou a drceným kmínem.
Brusinková omáčka ke steaku s pomerančovou šťávou.
Zelňačka s uzeným masem dochucená podle chuti solí a pepřem.
Omáčka ke steaku s cibulí.
Čína z vepřového masa a pórku.
Katův šleh z vepřového masa krátce podusíme.
Česneková omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje česneková omáčka ke steaku a recept na přípravu.