Recepty

Recepty > omáčky > česneková omáčka ke steaku

Česneková omáčka ke steaku recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 malá cibule, 8-10 stroužků česneku, olej, 2 lžíce hladké mouky, trochu mléka, sůl

Jak připravit tento recept:

Na rozpáleném oleji osmahneme najemno pokrájenou cibulku a 3 rozmačkané stroužky česneku (musí zůstat světlé), přisypeme mouku a za stálého míchání si připravíme světlou jíšku. Jíšku zalijeme studenou vodou, důkladně promícháme, osolíme a povaříme 15 minut. Poté si dáme stranou 3 stroužky česneku a zbytek prolisujeme do omáčky. Přilijeme trochu mléka a ještě chvíli povaříme. Do hotové omáčky vmícháme odložený prolisovaný česnek, podle chuti dosolíme a již nevaříme.

Česnekovou omáčku podáváme ke steaku.

Další recepty:
Koprová omáčka se smetanou.
Boloňské špagety s mletým masem posypané strouhaným sýrem.
Borůvkový žahour k přelití lívanců.
Česnečka se sýrem a šunkou zjemněná lžíčkou másla.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Španělská česneková polévka s kostičkami osmažené veky.
Houbové karbanátky se slaninou smažíme dozlatova v rozehřátém oleji.
Houbová polévka se smetanou a drceným kmínem.
Brusinková omáčka ke steaku s pomerančovou šťávou.
Zelňačka s uzeným masem dochucená podle chuti solí a pepřem.
Omáčka ke steaku s cibulí.
Čína z vepřového masa a pórku.
Katův šleh z vepřového masa krátce podusíme.
Česneková omáčka

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje česneková omáčka ke steaku a recept na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.