Recepty > polévky > česnečka se sýrovými knedlíčky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
Vývar: 1,2 l vody, kousek celeru i s natí, kousek petržele i s natí, 1 malá cibule, 1/2 kostky zeleninového bujonu, lžičku drceného kmínu
Knedlíčky: 1 vejce, 3 lžíce mléka, 3 lžíce krupice, 3 lžíce jemně strouhaného sýra, 1 lžíce sekané natě, sůl, strouhanka
Dohotovení receptu: 1 mrkev, 1 lžičku másla, 5 stroužků česneku, sůl, majoránka, strouhaný sýr
Recept na přípravu:
Nejprve si připravíme vývar. Než se nám vývar uvaří, přichystáme si knedlíčky smícháním nahoře zmíněných ingrediencí a nahrubo nastrouhanou mrkev osmahneme na rozehřátém másle. Vývar scedíme, přidáme mrkev, knedlíčky a prolisovaný česnek a povaříme. Dochutíme solí a majoránkou. Při podávání na talíři ozdobíme strouhaným sýrem.
Další recepty:
Fazolová polévka z hnědých fazolí.
Česnečka se šunkou ze dvou paliček.
Hříbky na slanině - pokrm z hub.
Polévka z hříbků mohou být i mražené nebo sušené.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky - připravíme ji z poloviny slepice.
Zelňačka na jejíž přípravu použijeme sklenici sterilovaného zelí.
Slepičí vývar s vajíčkem - vývar ze slepice přecedíme.
Slepičí vývar připravíme z celé slepice.
Hříbkové bramboráčky připravíme z kila a půl hříbků.
Česnečka z pěti stroužků.
Fazolová polévka z bílých fazolí
Ochutnejte recept česnečka se sýrovými knedlíčky.