Recepty

Recepty > polévky > česnečka s hroznovým vínem

Česnečka s hroznovým vínem

Suroviny potřebné pro přípravu:

česnek, rohlíky, olivový olej, mandle, balzamikový ocet, bílé hroznové víno, mandlové lupínky, čerstvé oregano, pepř, sůl

Recept na přípravu:

Rohlíky vydlabeme a střídku vložíme do misky se studenou vodou. Oloupaný česnek nahrubo posekáme. Ze střídky vymačkáme přebytečnou vodu a umixujeme ji s česnekem a olivovým olejem. Osolíme a opepříme. Přidáme mleté mandle a balzamikový ocet. Pozvolna přiléváme do mixéru studenou vodu a mixujeme, až vznikne krémová polévka. Asi na dvě hodiny dáme chladit. Omyjeme a osušíme hroznové víno. Bobulky rozpůlíme a odstraníme zrníčka. Bobule vína přidáme do polévky až v talířích. Polévku před podáváním zdobíme mandlovými lupínky a lístky oregana. Podáváme s bílým pečivem.

Další recepty:
Cibulová polévka se sýrem strouhaným.
Fazolová čorba se snítkou kopru.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Pohanková polévka se zeleninou a vejcem.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Cuketová omáčka posypaná parmezánem.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená.
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou na závěr posypeme koriandrem.
Originální italský recept na Minestrone kterou posypeme sýrem.
Bramboračka na kyselo kterou dochutíme octem.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Česnečka recept

Recepty
Motto

Česnečka s hroznovým vínem má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.