Recepty > polévky > červená polévka a la gazpacho
Suroviny potřebné pro přípravu:
rajčata, nakládané červené kapie, česnek, červená cibule, tomatové pyré, červený vinný ocet, chilli koření, tabasco, worcesterová omáčka, zeleninový vývar, tvrdý sýr, pepř, sůl
Recept na přípravu:
Rajčata nakrájíme na větší kousky, vložíme do mixeru a důkladně rozmixujeme. K rozmixovaným rajčatům vlijeme tomatové pyré, přidáme okapané kapie, rozdrcené stroužky česneku, cibuli a rozmixujeme dohladka. Přidáme vinný ocet, chilli, tabasco, worcesterovou omáčku, trochu zeleninového vývaru, dochutíme pepřem a solí. Vše ještě jednou důkladně rozmixujeme, přelijeme do džbánu a polévku dáme na několik hodin uležet do chladu. Gazpacho podáváme ozdobené strouhaným tvrdým sýrem.
Další recepty:
Pórková polévka s taveným sýrem a nasekanou petrželkou.
Kyselica s klobásou nakrájenou na kolečka.
Hovězí plátky na houbách podle chuti zahustíme.
Červená zelňačka se sušenými švestkami.
Fazolačka se smetanou kterou můžeme mírně dokyselit octem.
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Polévka z fazolových lusků s pokrájeným libečkem a vegetou.
Smažený hermelín se šunkou osmažíme z obou stran dozlatova.
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Hovězí polévka s noky které vyplavou na povrch.
Pikantní zelňačka s brambory.
Babiččina bramboračka s česnekem.
Fazolový krém do kterého vmícháme ušlehanou smetanu.
Rajčatová polévka s bazalkou
Červená polévka a la gazpacho má své chuťové kouzlo.