Recepty > omáčky > černá omáčka z povidel
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 lžička másla, 1 cibule, kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel), divoké koření (celý pepř, nové koření a bobkový list), sůl, brusinky, perník, švestková povidla, červené víno, hovězí vývar, 50 g hladké mouky
Jak připravit tento recept:
Kořenovou zeleninu a cibuli orestujeme společně s kořením na másle dotmava, zastřikneme vínem, přidáme povidla, vývar a provaříme. Na závěr dochutíme brusinkami, solí a zahustíme perníkem. Sladkokyselou chuť omáčky určuje poměr přidaných povidel ku brusinkám. Pokud děláme omáčky větší množství zahustíme moukou a jen dohustíme perníkem, který přidá omáčce osobitou chuť.
Podáváme s plátkem vařeného hovězího masa a kynutými knedlíky.
Další recepty:
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Svíčková z králíka pečená v troubě pečená.
Chilli con carne krátce prohřejeme.
Svíčková z králíka se zeleninou.
Boloňské špagety na které přidáme tymián a bazalku.
Tatarka z kysané smetany, okurky a hořčice.
Tatarka z cukety vše rozmixujeme dohladka.
Černá omáčka je tradiční staročeský vánoční recept.
Tatarka z majolky dochucená solí a pepřem.
Kuřecí srdíčka na smetaně která krátce prohřejeme.
Svíčková omáčka na smetaně kterou podáváme s kynutým knedlíkem.
Tatarka z jogurtu kterou dobře promícháme.
Kuřecí kapsa se žampiony vaříme 5 minut.
Králík na smetaně recept
Dozvíte se zde, jak se připravuje černá omáčka z povidel a recept na přípravu.