Recepty > omáčky > černá omáčka s uzeným masem
Suroviny potřebné pro přípravu:
20 dkg povidel, citronová kůra a několika kapek citronové šťávy, 2 lžíce másla, 2lžíce hladké mouky, špetka soli, cukr, skořice, můžeme přidat trochu strouhaného perníku, 500 g vařeného uzeného masa
Jak připravit tento recept:
Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku. Zalijeme vodou a vmícháme povidla. Přidáme citronovou kůru a skořici. Kdo chce, může přidat také trochu nastrouhaného perníku. Povaříme asi 15 minut. Přisladíme, přisolíme podle chuti a přidáme několik kapek citronové šťávy.
Podáváme s uzeným masem a tvarohovým nebo bramborovým knedlíkem.
Další recepty:
Boloňské špagety na které přidáme tymián a bazalku.
Tatarka z jogurtu kterou dobře promícháme.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Svíčková z králíka pečená v troubě pečená.
Chilli con carne krátce prohřejeme.
Svíčková z králíka se zeleninou.
Tatarka z kysané smetany, okurky a hořčice.
Tatarka z cukety vše rozmixujeme dohladka.
Černá omáčka je tradiční staročeský vánoční recept.
Tatarka z majolky dochucená solí a pepřem.
Kuřecí srdíčka na smetaně která krátce prohřejeme.
Svíčková omáčka na smetaně kterou podáváme s kynutým knedlíkem.
Kuřecí kapsa se žampiony vaříme 5 minut.
Fazolačka s uzeným masem
Dozvíte se zde, jak se připravuje černá omáčka s uzeným masem a recept na přípravu.