Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > celozrnné bagety z domácí pekárny

Celozrnné bagety z domácí pekárny

Suroviny potřebné pro přípravu:

380ml vlažné vody, 4 lžíce oleje, 2 malé odměrky soli, 250g pšeničné celozrnné mouky, 250g hladké mouky, 1 malá odměrka kmínu, 2 malé odměrky lněného semínka, 100g žitné celozrnné mouky, 1,5 malé odměrky sušeného droždí
bílek na potření a semínka na posypání (např. sezam a len)

Recept na přípravu:

Do nádoby pekárny dáme suroviny v pořadí, jak jsou napsány a spustíme program Těsto. Po skončení programu těsto vyklopíme na pomoučněný vál a rozdělíme na díly, ze kterých vytvoříme bagety, které poklademe na plech vyložený papírem na pečení nebo přímo na plech na bagety.
Necháme kynout 30 minut pod utěrkou - mezitím rozehřejeme troubu na teplotu 180°C.
Poté potřeme bílkem (rozšleháme s troškou vody), posypeme semínky a v předehřáté troubě upečeme dozlatova.

Další recepty:
Hrníčková cuketová buchta s vejci.
Těsto na štrůdl necháme v chladnu odpočinou.
Ovocný koláč s tvarohem pečeme asi 30 minut.
Pšeničný chléb s kmínem z domácí pekárny připravíme na program klasik.
Chléb z kvásku necháme 4-5 hodin kynout.
Hraběnčiny řezy s jablky pečeme po dobu 25-30 minut.
Ovesné kuličky necháme v chladu ztuhnout.
Čokoládový dort necháme ztuhnout v lednici.
Kachna na medu s broskvemi.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Sušenky z ovesných vloček bez cukru pečeme dozlatova při střední teplotě.
Italský chléb focaccia položíme na pečícím papírem vyložený plech.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Kmínový chléb z domácí pekárny

Recepty
Motto

Celozrnné bagety z domácí pekárny vykouzlí v ústech lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.