Recepty > polévky > celestýnské nudle z hrubé mouky
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 vejce, 70 g hrubé mouky, 1/4 l mléka, sůl, olej
Recept na přípravu:
Vejce rozšleháme s moukou, mlékem a solí v řídké těstíčko, po 10 minutách stání z něj upečeme na pánvičce na oleji 2-3 palačinky, které nakrájíme je na nudličky a vložíme do vývaru.
Další recepty:
Drožďové knedlíčky do polévky s cibulí.
Strouhání do polévky z těsta.
Česnekový oukrop s chlebem.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Kuřecí vývar s domácími nudlemi vaříme, až jsou maso i zelenina měkké.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Pravý ruský boršč dochutíme octem a solí.
Kroupová polévka s uzeným masem a bramborem.
Vaječná sedlina do polévky rozkrájená na dílky.
Kuřecí srdíčka na smetaně podáváme s rýží.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Zelňačka z uzených kostí s mlékem.
Hovězí vývar s houbami ozdobíme drobně posekanou petrželkou.
Celestýnské nudle
Celestýnské nudle z hrubé mouky přináší na talíře svoji chuť.