Recepty > polévky > celerová polévka s oříšky
Suroviny potřebné pro přípravu:
celer, brambory, zeleninový vývar, vejce, veka, anglická slanina, vlašské ořechy, olej, smetana, citrón, cukr, pepř, sůl
Recept na přípravu:
Celer a brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostky a v zeleninovém vývaru vaříme asi 30 minut. Oddělíme vaječný bílek a žloutek a plátky veky potřeme bílkem. Anglickou slaninu pokrájíme na kostičky, vlašské ořechy posekáme a spolu se slaninou poklademe na krajíčky veky. Lehce přimáčkneme a po obou stranách opečeme na rozpáleném oleji. Pak nakrájíme na kostičky. Vařený celer a brambory rozmixujeme ve vývaru. Přilijeme smetanu a necháme přejít varem. Ochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou a cukrem. Nakonec vmícháme vaječný žloutek rozmíchaný v trošce vody a přidáme chlebovo-oříškové kostičky. Polévku na talířích zdobíme sekanou celerovou natí.
Další recepty:
Celestýnské nudle do polévky do kterých můžeme vmíchat trochu petrželové natě.
Bramboračka na kyselo kterou dochutíme octem.
Bramboračka s houbami dochucená drceným kmínem.
Houbová omáčka k masu chutná s houskovým knedlíkem.
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou na závěr posypeme koriandrem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Pohanková polévka se zeleninou a vejcem.
Originální italský recept na Minestrone kterou posypeme sýrem.
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme smetanu.
Fazolová čorba se snítkou kopru.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Krémová celerová polévka s nivou
Celerová polévka s oříšky má své chuťové kouzlo.