Recepty > omáčky > čatní z jablek
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1,5 kg jablek, 750 g třtinového cukru, 500 g rozinek, 2 středně velké cibule pokrájené nadrobno, 2 lžičky hořčičných semínek, 2 lžičky mletého zázvoru, 1 lžička soli, 700 ml jablečného octa
Jak připravit tento recept:
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a pokrájíme na kostky. Ve velkém hrnci smícháme všechny ingredience. Směs přivedeme při střední teplotě k varu a za častého míchání zvolna dusíme 30-40 minut odkryté, až je směs hustá a kašovitá. Vypneme a necháme vychladnout, přendáme do sterilizovaných sklenic a uzavřeme.
Další recepty:
Cuketa plněná rajčaty se strouhaným sýrem.
Fazolky na smetaně s hovězím masem které prohřejeme.
Čatní z manga necháme vychladnout.
Pomerančová omáčka k masu zvěřině či drůběžímu.
Gulášová polévka z mletého masa kterou podle potřeby dochutíme polévkovým kořením.
Brusinková omáčka ke zvěřině do které vmícháme smetanu.
Cuketa na kari s kokosovým mlékem.
Smaženice z hub s chlebem.
Čatní z cukety necháme vychladnout.
Limetková omáčka k rybě po dovaření ihned podáváme.
Palačinky naplněné libovolnou sladkou nebo slanou náplní.
Jablečný koláč s pudinkem spojeným se šťávou puštěnou z jablek.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat s plátkem hovězího masa
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Dozvíte se zde, jak se připravuje čatní z jablek a recept na přípravu.