Recepty

Recepty > polévky > bylinková polévka

Bylinková polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

čerstvý kopr, zelená petrželka, čerstvá pažitka, máslo, hladká mouka, smetana ke šlehání, muškátový oříšek, toastový chléb, mléko, pepř, sůl

Recept na přípravu:

Rozehřejeme máslo, ve kterém zpěníme hladkou mouku. Za stálého míchání přidáme smetanu a mléko a necháme krátce povařit. Mezitím si očistíme a nasekáme kopr, pažitku a petrželku. Přidáme veškeré bylinky do polévky a necháme je v ní krátce rozležet. Polévku dochutíme pepřem, solí a strouhaným muškátovým oříškem. Z toastového chleba odkrojíme kůrku a nakrájíme ho na kostičky. Oloupaný česnek prolisujeme a osmahneme ho na rozpáleném másle. Přidáme kostičky chleba a opečme je dohněda. Polévku před podáváním ozdobíme snítkou čerstvé petrželky a posypeme opraženým chlebem.

Další recepty:
Houbová omáčka k masu chutná s houskovým knedlíkem.
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou na závěr posypeme koriandrem.
Celestýnské nudle do polévky do kterých můžeme vmíchat trochu petrželové natě.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Pohanková polévka se zeleninou a vejcem.
Originální italský recept na Minestrone kterou posypeme sýrem.
Bramboračka na kyselo kterou dochutíme octem.
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme smetanu.
Fazolová čorba se snítkou kopru.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Bramboračka s houbami dochucená drceným kmínem.
Bulharská čorba

Recepty
Motto

Bylinková polévka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.