Recepty > polévky > bulharská fazolková čorba
Suroviny potřebné pro přípravu:
zelené fazolky, cibule, česnek, hladká mouka, olej, mletá paprika, čerstvá petrželka, čerstvý kopr, ocet, vegeta, sůl
Recept na přípravu:
Fazolky důkladně omyjeme, zbavíme je tuhých vláken a nakrájíme na menší kousky. Nasypeme je do vroucí osolené vody a vaříme doměkka. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozpálíme olej a zpěníme na něm pokrájenou cibuli. Zasypeme ji moukou a mletou paprikou a orestujeme. Potom podlijeme trochou vody, důkladně rozmícháme a povaříme asi deset minut. K takto připravenému základu přilijeme vývar s fazolkami, přidáme utřený česnek, nasekanou petrželku a kopr. Vaříme ještě asi 20 minut. Nakonec polévku dochutíme solí a vegetou a okyselíme octem. Polévku podáváme vroucí a ozdobenou snítkou čerstvého kopru.
Další recepty:
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Houbová omáčka k masu chutná s houskovým knedlíkem.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Pohanková polévka se zeleninou a vejcem.
Originální italský recept na Minestrone kterou posypeme sýrem.
Bramboračka na kyselo kterou dochutíme octem.
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme smetanu.
Fazolová čorba se snítkou kopru.
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou na závěr posypeme koriandrem.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Bramboračka s houbami dochucená drceným kmínem.
Celestýnské nudle do polévky do kterých můžeme vmíchat trochu petrželové natě.
Bulharská čorba
Bulharská fazolková čorba má své chuťové kouzlo.