Recepty > polévky > bulharská čorba
Suroviny potřebné pro přípravu:
70 g mletého masa, 70 g sekaného masa, 30 g rýže, svazek petrželky, 25 g másla, 2 vejce, 60 g jogurtu, 50 g mouky, 3/4 litru vody, 50 g cibule, sůl, pepř
Recept na přípravu:
Maso vymícháme s trochou rýže, nadrobno nakrájenou cibuli, trochou nadrobno nasekané zelené petržele, jedním bílkem a podle chuti osolíme a okořeníme mletým černým pepřem. Z masy vyformujeme malé knedlíčky a obalíme v mouce. Do vody dáme cibuli, petržel a sůl, necháme projít varem a zavaříme knedlíčky. Necháme je 30 minut vřít, přidáme zbylou rýži a celé ještě asi 10 minut povaříme. Mezitím vymícháme jogurt se žloutky, trochou mouky a trochou vychladlé polévky. Vše spolu smícháme a ještě pár minut povaříme. Okořeníme a zjemníme máslem.
Další recepty:
Koprová polévka s houbami kterou okyselíme octem.
Selská bramboračka s uzeným masem a zelenou petrželku.
Zimní minestrone podáváme s pečivem.
Selská bramborová polévka doplňují ji vaječné nočky.
Cibulačka se sýrem strouhaným.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Brynzová polévka z tohoto sýra.
Srbská čorba ze zeleniny, masa a brambor.
Francouzská bramboračka s pažitkou.
Rajčatová česnečka z vývaru.
Rajčatová polévka s bazalkou a šlehačkou.
Kuřecí vývar s noky z krupičky.
Fazolová čorba kterou okyselíme citronovou šťávou.
Zeleninová polévka s houbami
Bulharská čorba má své chuťové kouzlo.