Recepty > vepřové maso > brokolice zapečená se sýrem
Potřebné suroviny:
1 brokolice, 200 g jemných nebo kuřecích párků, 200 g nivy, 200 g tvrdého sýra, 1 cibule, sůl, pepř, 1 vaječný žloutek, 2 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 250 ml mléka, kousek másla nebo hery na vymazání
Postup přípravy:
Brokolici rozkrájíme na menší kousky, vložíme do vařící osolené vody a asi 5 minut povaříme. Scedíme a propláchneme studenou vodou. Cibuli nakrájíme na kostičky, párky na kolečka. Oba sýry nastrouháme. V rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme mouku a upražíme světlou jíšku. Zalijeme mlékem a za stálého míchání uvaříme bešamel. Přidáme do něho asi 2/3 tvrdého sýra a mícháme, dokud se úplně neroztaví. Bešamel osolíme a opepříme a až není vařící, vmícháme žloutek. Zapékací misku nebo pekáček vymažeme tukem, a urovnáme do něj na kousky nakrájenou brokolici. Posypeme pokrájenou cibulí, na ni navrstvíme párky a zasypeme nivou. Nakonec přelijeme bešamelem. Povrch posypeme zbytkem tvrdého sýra a vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C. Pečeme do zezlátnutí povrchu asi 40 minut. Podáváme s vařenými bramborami.
Další recepty:
Naložené vepřové řízky podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou.
Pikantní vepřové kotlety podáváme se zeleninovým salátem.
Pikantní vepřová krkovička s plátky pokrájeného česneku.
Vepřová krkovička na žampionech kterou podáváme s rýží.
Vepřové řízky v majonéze podáváme s vařenými brambory.
Vepřové na houbách s rýží osmahneme a poté dusíme.
Řecké brambory zapékáme.
Segedínský guláš se zelím.
Přírodní kuřecí řízek pod pokličkou dodusíme doměkka.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s hranolky.
Naložené kuřecí řízky podáváme s tatarskou omáčkou.
Guláš bez míchání připravíme z plecka.
Plněná mexická tortilla s koriandrem a kmínem.
Brokolice se sýrovou omáčkou
Brokolice zapečená se sýrem pohladí oko i chuť.