Recepty > zeleninové > brambory zapečené se sójovým granulátem
Potřebné suroviny:
6-7 brambor, 1 krabička sójového granulátu s příchutí šunky (100 g), 1 cibule, 1 lžíce másla, 1 malá plechovka sterilovaného hrášku, 1 vejce, 2 dl mléka, 100 g strouhaného eidamu, sůl
Postup přípravy:
V hrnci přivedeme k varu litr osolené vody, přisypeme granulát a bez pokličky vaříme 15 minut. Scedíme, případně vymačkáme přebytečnou vodu. Na másle zpěníme cibuli, přidáme granulát a osmažíme. Oloupané očištěné brambory pokrájíme na menší kostičky, smícháme s okapaným hráškem a opečeným granulátem, osolíme, promícháme a nasypeme do zapékací misky vytřené máslem. Vložíme do studené trouby, zapneme na 200 °C a pečeme odkryté, dokud nejsou brambory téměř měkké. Pak je zalijeme mlékem s rozšlehaným vejcem a posypeme sýrem. Vrátíme do trouby a dopečeme dorůžova.
Další jídla:
Sedmihradské zelí 20 minut zapékáme.
Hlávkový salát se lžicí citronové šťávy a lžicí olivového oleje.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Zapečené brambory se šlehačkou, sýr necháme roztéci.
Pečené kuře se zelím a brambory dáme zapéct do křupava.
Salát z červené řepy do ktrého vmícháme smetanu.
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Květák s kuřecím masem podáváme s brambory.
Květákové placky upečeme na pečícím papíře.
Špagety Carbonara podle italského receptu.
Žampionová polévka s brambory a nivou.
Bramborové karbanátky osmažíme dozlatova.
Řecké brambory
Brambory zapečené se sójovým granulátem pohladí chuťové pohárky.