Recepty

Recepty > zeleninové > brambory zapečené s nivou

Brambory zapečené s nivou

Potřebné suroviny:

1 kg brambor, 8 stroužků česneku, 150 g nivy, 1 lžíce soli, 1 lžička bílého pepře, 1 zakysaná smetana, 2 dl mléka, tuk a strouhanka na vymazání zapékací mísy

Postup přípravy:

Brambory pokrájíme na slabé plátky, česnek na plátečky, nivu postrouháme na jemném struhadle. Zakysanou smetanu smícháme s mlékem a opepříme. Zapékací mísu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Pak dáme vždy vrstvu brambor, které osolíme, několik plátků česneku a posypeme nivou. Opakujeme a vše zalijeme smetanou s mlékem a zapečeme v troubě do růžova. Můžeme podávat samostatně nebo jako přílohu k masům.

Další jídla:
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Zapečená plněná rajčata podáváme s topinkami.
Pečené kuře se zelím a brambory dáme zapéct do křupava.
Salát z červené řepy do ktrého vmícháme smetanu.
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Květák s kuřecím masem podáváme s brambory.
Květákové placky upečeme na pečícím papíře.
Špagety Carbonara podle italského receptu.
Sedmihradské zelí 20 minut zapékáme.
Žampionová polévka s brambory a nivou.
Bramborové karbanátky osmažíme dozlatova.
Hlávkový salát se lžicí citronové šťávy a lžicí olivového oleje.
Řecké brambory

Recepty
Motto

Brambory zapečené s nivou pohladí chuťové pohárky.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.