Recepty

Recepty > zeleninové > bramborové suflé s bylinkami

Bramborové suflé s bylinkami

Potřebné suroviny:

5 velkých brambor, 1-2 lžíce másla, 150 ml mléka, 100 g tvrdého sýra, sůl, pepř, muškátový oříšek, 4 vejce, petrželka, pažitka, libeček, mouka a tuk na vymazání a vysypání zapékací mísy

Postup přípravy:

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a rozmačkáme na kaši. Přilijeme mléko, rozpuštěné máslo a nastrouhaný sýr. Vše promícháme, okořeníme a přidáme nakrájené bylinky. Vmícháme žloutky, vyšleháme tuhý sníh a vmícháme ho do směsi. Vše vložíme do mísy a zapékáme ve vyhřáté troubě (200 °C) asi 30 minut. Podáváme jako samostatný pokrm se zeleninovým salátem nebo jako bramborovou přílohu k masu.

Další jídla:
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Zapečená plněná rajčata podáváme s topinkami.
Baskické fazole se sosem.
Salát z červené řepy do ktrého vmícháme smetanu.
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Květák s kuřecím masem podáváme s brambory.
Květákové placky upečeme na pečícím papíře.
Špagety Carbonara podle italského receptu.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Sedmihradské zelí 20 minut zapékáme.
Pohanková polévka se zeleninou zahuštěná jíškou.
Bramborové karbanátky osmažíme dozlatova.
Hlávkový salát se lžicí citronové šťávy a lžicí olivového oleje.
Zeleninová polévka s nudlemi

Recepty
Motto

Bramborové suflé s bylinkami pohladí chuťové pohárky.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.