Recepty > polévky > bramborové polévkové knedlíčky
Suroviny potřebné pro přípravu:
100 g vařených brambor, 1 lžička másla, 1 žloutek, krupice, 20 g strouhaného sýru, muškátový ořech, petrželka, sůl
Recept na přípravu:
Uvařené vychladlé brambory nastrouháme, přidáme máslo, špetku soli, žloutky, sýr, a tolik krupice, aby se knedlíčky nerozvářely. Kořeníme strouhaným oříškem a jemně sekanou petrželkou. Zavařujeme do vařící vody nebo polévky a vaříme 6-10 minut podle velikosti.
Další recepty:
Rychlá dršťková polévka se zeleninou s rozemnutou majoránku.
Játrové knedlíčky do polévky tvoříme lžičkou.
Hříbková omáčka kterou mírně okyselíme vinným octem.
Česnečka s kroupami předem uvařenými.
Játrové knedlíčky z kuřecích jater povaříme.
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Zelňačka s uzeným masem kterou dochutíme podle chuti solí a pepřem.
Polévkové knedlíčky z droždí vaříme podle velikosti 3-5 minut.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem smetany.
Kulajda z kyselých hub do které přidáme vejce.
Šunkové knedlíčky do polévky tvarujeme z těsta.
Polévkové knedlíčky se přidávají těsně před podáváním.
Rajská omáčka s vajíčkem a houskovým knedlíkem jako přílohou.
Tyrolské knedlíčky do polévky
Bramborové polévkové knedlíčky přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.