Recepty > moučníky a dezerty > bramborové bulky s křupinkami
Suroviny potřebné pro přípravu:
300ml vlažného mléka, 1 vejce, 300g vařených brambor, 1/2 stroužku prolisovaného česneku (nemusí být), 1 lžička soli - odměrka od pekárny, 2 lžíce oleje, 430g polohrubé mouky, 100g arašídových křupek (1 sáček), 1,5 lžičky droždí - odměrka
Recept na přípravu:
Brambory jemně nastrouháme, křupky rozdrtíme, umeleme nebo nastrouháme. Suroviny dáme do pekárny v pořadí, jak jsou napsány, křupky jsem nasypala mezi mouku. Mouky jsem dala 400g a musela 30g dosypávat - záleží, jak je velké vejce a jak jsou moučné brambory.
Spustíme program Těsto, po ukončení programu vykynuté těsto rozdělíme na 100g kousky a umotáme housky nebo jiné tvary.
Necháme na plechu kynout 25 minut pod utěrkou, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C, délka pečení je individuální podle vaší trouby.
Další recepty:
Chléb z kvásku necháme 4-5 hodin kynout.
Hraběnčiny řezy s jablky pečeme po dobu 25-30 minut.
Ovesné kuličky necháme v chladu ztuhnout.
Hrníčková cuketová buchta s vejci.
Čokoládový dort necháme ztuhnout v lednici.
Kachna na medu s broskvemi.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Těsto na štrůdl necháme v chladnu odpočinou.
Sušenky z ovesných vloček bez cukru pečeme dozlatova při střední teplotě.
Italský chléb focaccia položíme na pečícím papírem vyložený plech.
Ovocný koláč s tvarohem pečeme asi 30 minut.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Pšeničný chléb s kmínem z domácí pekárny připravíme na program klasik.
Kmínový chléb z domácí pekárny
Bramborové bulky s křupinkami vykouzlí v ústech lahodnou chuť.