Recepty > polévky > bramborová polévka s vaječnými noky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g pokrájené kořenové zeleniny, 400 g brambor, sušené houby, sůl, mletý pepř, 50 g másla, 2 lžíce polohrubé mouky, stroužek česneku, majoránka
Noky: 1 vejce, 1 lžíce másla, sůl, 100 g hrubé mouky
Recept na přípravu:
Na nudličky nakrájené brambory dáme vařit spolu se zeleninou, solí, pepřem a předem namočenými pokrájenými houbami. Poté rozpustíme na pánvi máslo a s moukou osmažíme světlou jíšku, kterou zalijeme studenou vodou a zavaříme do polévky. Přidáme rozetřený česnek. Z přísad na noky utvoříme tužší těsto, lžičkou vykrajujeme noky a zavaříme je rovnou do bramboračky. Nakonec přidáme majoránku. Dobrou chuť.
Další recepty:
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Rajská polévka s těstovinami dochucená lžičku cukru.
Bramboračka s houbami a drceným kmínem.
Houbová polévka se smetanou ozdobená zelenou petrželí.
Krémová zelňačka s česnekem a smetanou.
Rajská omáčka z kečupu jejíž předností je rychlá příprava.
Zelňačka s pohankou kterou vaříme do změknutí.
Bramborová kaše hustotu docílíme dle množství použitého mléka.
Sýrová polévka s bramborem posypaná nastrouhaným eidamem.
Kyselo s houbovo-vaječnou směsí.
Česnečka s bramborem a opečeným chlebem.
Rychlá bramborová polévka s česnekem
Ochutnejte recept bramborová polévka s vaječnými noky.